v-odesi-vnaslidok-bezdiyalnosti-pyanikh-likariv-shvidkoyi-dopomogi-pomer-cholovik

В Одесі внаслідок бездіяльності п'яних лікарів швидкої допомоги помер чоловік

 • 14412 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. В Одесі поліція затримала бригаду швидкої, яка напідпитку приїхала на виклик патрульних і неадекватно відреагувала на прохання допомогти людині, не надавши медичної допомоги хворому, внаслідок чого останній помер, передає УНН з посиланням на Facebook-сторінку радника начальника ГУ Нацполіції в Одеській області Руслана Форостяка. 

Чоловік, якому лікарі не надали медичної допомоги, помер, його особистість поліція встановлює. Ймовірно, він був бездомним.

Інцидент трапився вчора опівночі біля Одеського залізничного вокзалу. Напівроздягненого чоловіка помітили патрульні, після чого з'ясували, що йому погано. Правоохоронці зателефонували у швидку. Медики прибули, але, до пацієнта з машини не вийшли. Рятувати хворого взялися поліцейські. І коли вони, нарешті, докликатись лікаря і фельдшера - ті лише констатували кінець онтогенезу (смерть). 

Результати перевірки показали, що медики перебували у нетверезому стані. Як пояснив один з лікарів швидкої, його колега  святкував день народження, через що і випили. 

Медиків забрали до поліції та склали три адміністративні протоколи: дрібне хуліганство, пияцтво на виробництві та злісну непокору співробітникам поліції (одному з медиків довелося надягати наручники через неадекватну поведінку).

Наразі вирішується питання про внесення інформації до єдиного реєстру досудових розслідувань. Горе-лікарям загрожує до 4 років позбавлення волі. 

Нагадаємо, у центрі Києва вночі 16 січня двоє підлітків побили та пограбували перехожого. За словами потерпілого, він йшов по вулиці, коли до нього підійшли двоє незнайомців напідпитку. Вони кілька разів вдарили чоловіка по голові, від чого він впав та втратив свідомість. Прийшовши до тями, чоловік виявив, що у нього забрали телефон і гроші, та одразу звернувся до поліції.

Українські Національні Новини

Суспільство