v-obsye-poyasnili-chomu-situatsiya-navkolo-avdiyivki-ye-nestabilnoyu

В ОБСЄ пояснили, чому ситуація навколо Авдіївки є нестабільною

 • 7838 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Ситуація навколо Авдіївки є наразі непередбачуваною та нестабільною через безпосередню близькість позицій сторін конфлікту та невідведене важке озброєння за відповідні лінії, передбачені Мінськими угодами. Про це під час брифінгу в Донецьку повідомив перший заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг, передає УНН.

"Починаючи з ранку неділі ми фіксуємо зростаючу напругу на цій ділянці. Ми фіксували в своїх звітах, що кількість порушень з важкого озброєння досягало тисячі. І ми також чули, що це були вихідні чи вхідні розриви з обох сторін. Ситуація може ще погіршитися у випадку, якщо сторони не будуть дотримуватися того, що вони погодили. Але сьогодні після обіду сторони довели що вони можуть зупинити вогонь, якщо вони того хочуть. Я не хочу спекулювати, ситуація непередбачувана та нестабільна наразі. І це ціна того, що "ДНР" та ЗСУ не впоралися із відведенням важкого озброєння, а також з тої причини, що вогневі точки знаходяться дуже близькою. Це дві головні причини поточної нестабільності тому ми закликаємо сторони щоб вони перш за все відвели озброєння, яке необхідно відвести і було збільшена відстань від позицій", - сказав А.Хуг.

Як повідомляв УНН, спостерігачі ОБСЄ завтра додатково патрулюватимуть район Донецької фільтрувальної станції, щоб якнайшвидше були завершені ремонтні роботи.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    На Рівненщині поліція відкрила вогонь у водія-втікача

     • 6718 переглядiв

    В Авдіївці знову розпочались обстріли - поліція

     • 6820 переглядiв