v-mzs-zasudili-prodovzhennya-areshtu-a-chiygozu

В МЗС засудили продовження арешту А.Чийгозу

 • 9366 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. Міністерство закордонних справ України засудило продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою заступнику Голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтему Чийгозу. Про це УНН повідомили у прес-службі МЗС.

"Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує рішення незаконного т.зв. суду російської окупаційної влади на території Автономної Республіки Крим (Україна) щодо продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 8 жовтня 2017 року громадянину України, заступнику Голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтему Чийгозу", - йдеться в повідомленні МЗС.

Як зазначили у відомстві, безпідставність звинувачень у судовому фарсі проти А.Чийгоза свідчить про продовження державою-окупантом цілеспрямованої політики переслідувань, залякувань та репресій на Кримському півострові та панування безправ'я та беззаконня на його території.

МЗС вимагає від Кремля негайно звільнити Ахтема Чийгоза та припинити порушення прав людини та політично вмотивовані переслідування громадян України в окупованій Автономній Республіці Крим та м. Севастополь.

Нагадаємо, що суд окупованого Криму продовжив арешт А.Чийгоза ще на три місяці.

Українські Національні Новини

Політика