v-agrarnoyi-partiyi-konfiskuyut-100-tis-grn-nazk

В "Аграрної партії" конфіскують 100 тис. грн - НАЗК

 • 8920 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Київський районний суд Полтави вирішив конфіскувати у полтавської обласної організації "Арарна партія України" внесок у сумі 100 тис. 800 грн за результатами розгляду адміністративного протоколу, складеного Національним агентством з питань запобігання корупції, передає УНН з посиланням на повідомлення прес-служби НАЗК.

"Суд постановив керівника Полтавської обласної партійної організації "Аграрна партія України" Віктора Скочка визнати винним у вчиненні адміністративного правопорушення та накласти на нього стягнення у вигляді штрафу у розмірі 2210 грн, з конфіскацією суми внеску в розмірі 100 800 грн", - йдеться у повідомленні.

У НАЗК пояснили, що керівник полтавського обласного осередку партії у березні отримав на рахунок партії два внески загальною сумою 100 800 грн від однієї з агрофірм.

Про те, за даними Агентства, на час здійснення цих внесків кінцевим власником цієї агрофірми був громадянин Великої Британії.

А відповідно до закону "Про політичні партії в Україні", здійснювати внески політпартіям не можуть, в тому числі, юрособи, власниками яких є іноземці або особи без громадянства.

Як повідомляв УНН, Національне агентство з питань запобігання корупції розпочало повну перевірку е-декларацій ще 22 осіб, серед яких депутати, судді, прокурори, податківці.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП