uryad-irlandiyi-mozhe-rozpastisya-pered-samitom-schodo-brexit

Уряд Ірландії може розпастися перед самітом щодо Brexit

 • 10533 переглядiв

КИЇВ. 24 листопада. УНН. Напередодні саміту ЄС з приводу Brexit, ірландський уряд перебуває на межі розпаду після того, як опозиційна партія Fianna Fail погрозила розірвати коаліційну угоду з партією Fine Gael, передає УНН з посиланням на Reuters.

Так, розрив трирічної угоди, яка дозволила найбільшій партії Fine Gael утворити уряд меншості 18 місяців тому, призведе, швидше за все, до нових виборів у грудні або січні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти підрахували вартість Brexit для британської сім’ї

Криза на три тижні випереджає саміт Європейського Союзу, під час якого прем'єр-міністр Ірландії Лео Варадкар має відігравати важливу роль, виступивши зі звітом стосовно досягнення згоди про майбутній кордон між Ірландією та провінцією Британії Північною Ірландією.

Зокрема, у вівторок опозиційна партія Fianna Fail висловила недовіру віце-прем'єр-міністру Френсіс Марі Фітцджеральд, вимагаючи її відставки. Опозиційна партія зазначила, що, якщо пані Фіцджеральд піде у відставку, Fianna Fail міг би відмовитися від виходу з коаліції, проте міністр закордонних справ Саймон Ковеней заявив державній телекомпанії RTE, що пані Фіцджеральд не залишить посаду, оскільки члени парламенту від Fine Gael прийняли одностайне рішення про підтримку віце-прем’єр-міністра Френсіс Марі Фітцджеральд на надзвичайній нараді у четвер.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей назве детальну суму, яку її країна готова заплатити за Brexit, коли ЄС візьме на себе зобов'язання перейти до торгівельних переговорів.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Уряд Ірландії може розпастися перед самітом щодо Brexit

     • 10533 переглядiв

    У МЗС стурбовані трагедією в Єгипетській мечеті

     • 15351 переглядiв

    Суд розпочне розгляд справи щодо Насірова у понеділок

     • 11333 переглядiв

    Аби підірвати Європу, Росії не треба атакувати зброєю - Президент

     • 15112 переглядiв

    Правоохоронці забезпечили охорону судді, яку побили у Полтаві

     • 12198 переглядiв

    Порошенко зустрівся з президентом Румунії

     • 14647 переглядiв