ukrayina-zvilnit-z-pid-varti-15-lyudey-dlya-peredachi-ordlo-nayblizhchimi-dnyami-i-geraschenko

Україна звільнить з-під варти 15 людей для передачі ОРДЛО найближчими днями - І.Геращенко

 • 9082 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Українська сторона для передачі ОРДЛО найближчими днями звільнить з-під варти 15 раніше засуджених за злочини осіб, більшість з яких помилувані Президентом, і сподівається що й інша сторона проявить гуманізм напередодні свят і процес звільнення заручників буде розблоковано. Про це заявила перший заступник голови ВР, учасниця мінських переговорів Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Українська сторона найближчими днями звільнить з під варти 15 раніше засуджених за злочини осіб, як акт гуманізму. Більшість з них помилувані Президентом, серед них 6 жінок, є літні і хворі особи. Ми очікуємо, що й інша сторона проявить гуманізм напередодні свят і процес звільнення заручників буде розблоковано", - зазначила вона.

З її слів, саме цій темі було повністю присвячено роботу гуманітарної підгрупи у Мінську.

"Ми ще раз наголосили, що до нового року 15 людей з тих, що їх розшукує ОРДЛО, українська сторона помилує як жест гуманізму. ОРДО заявили, що з їх боку було жестом гуманізму звільнення Тараса Колодія (ще раз хочу подякувати церкві за сприяння в цьому і ще раз хочу наголосити, що ми працюємо в усіх напрямках, з волонтерами, церквою, людьми доброї волі, дипломатами, координуємо наші зусилля разом з СБУ, аби лише звільнити)", - додала І.Геращенко.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко підписав указ про помилування дев'яти засуджених осіб.

Українські Національні Новини

Політика