ukrayina-gotuye-tretiy-pozov-do-sot-proti-rf-n-mikolska

Україна готує третій позов до СОТ проти РФ - Н.Микольська

 • 9952 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. Україна готує третій позов до Світової організації торгівлі проти РФ. Про це повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України - торговий представник України Наталія Микольська в інтерв'ю "Дзеркалу тижня", передає УНН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У СОТ не змогли створити групу експертів щодо транзитного позову України проти РФ

"Він (третій позов - ред.) торкнеться заборон, які були запроваджені стосовно наших продуктів харчування і деяких промислових товарів. Власне, щодо їх буцімто невідповідності технічним нормам чи фітосанітарним вимогам РФ", - повідомила Н.Микольська у відповідь на запитання про третій позов проти РФ.

З її слів, Україна вже має два позови проти РФ у СОТ.

"Перший - щодо вагонобудівного обладнання, другий - щодо транзиту. Загалом розгляд справи у СОТ займає близько двох років. В обох наших суперечках ми вже пройшли перші стадії. Перший позов уже непогано просунувся, однак він обтяжений, так би мовити, певними "технічними" аспектами... По цій справі у нас уже сформовано панель, і ми переходимо власне до розгляду. Попереду у нас обмін матеріалами із російською стороною, який триватиме від 6 до 9 місяців. У другому позові, що стосується транзиту, ми вже провели попередні консультації із російською стороною. Це - обов'язкова вимога, бо в СОТ дипломатичний шлях вирішення проблем завжди є пріоритетним, і спершу слід хоча б спробувати домовитися", - додала вона.

Нагадаємо, угода CОТ про спрощення процедур торгівлі набула чинності.

Українські Національні Новини

Економіка