u-turechchini-zayavili-scho-vidnosini-z-ssha-mozhna-vryatuvati

У Туреччині заявили, що відносини з США можна врятувати

 • 9672 переглядiв

КИЇВ. 28 липня. УНН. Туреччина і Сполучені Штати можуть врятувати відносини між двома країнами. Про це заявив прес-секретар турецького президента Ібрагім Калін у суботу, після того, як президент Дональд Трамп пригрозив Анкарі санкціями, передає УНН з посиланням на Reuters.

"Відносини можуть бути збережені і поліпшені за умови, що адміністрація США серйозно ставиться до питань безпеки Туреччини", - написав Ібрагім Калін в колонці в проурядовій турецькій газеті.

"Президент Трамп може мати хороші наміри щодо відносин з президентом Ердоганом і Туреччиною. Безумовно, коли відносини засновані на взаємній повазі і спільному інтересі, буде взаємність", - заявив Калін.

А погрози проти Туреччини не спрацюють, зазначив Калін, додавши, що вони лише завдадуть шкоди відносинам між Анкарою і Вашингтоном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меттіс заявив, що ситуація навколо пастора Брансона не впливає на військову співпрацю США та Туреччини

Дві країни не згодні з низки питань, включаючи політику Вашингтона в Сирії, запит Анкари на екстрадицію мусульманського клерика, звинуваченого в спробі перевороту в 2016 році, і стурбованість Вашингтона щодо громадян США і співробітників посольств, затриманих в Туреччині.

Трамп нцього тижня прямо попередив Туреччину про можливі санкції, якщо Анкара не звільнить Ендрю Брансона, американського християнського пастора, затриманого в Туреччині, якого Вашингтон назвав заручником.

Брансон був переведений на домашній арешт після того, як його утримували в турецькій в'язниці більше 20 місяців під час судового розгляду за обвинуваченням у тероризмі.

Адміністрація Трампа розгорнула кампанію зі звільнення Брансона після рішення суду, яке багато хто вважає кроком для зменшення напруженості між союзниками по НАТО.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Злива на Запоріжжі підтопила десятки будинків

     • 12293 переглядiв

    Пучдемон повернувся до Бельгії

     • 8920 переглядiв

    Лісові пожежі в Греції забрали вже 88 життів

     • 10264 переглядiв

    Путіну запропонували змінити ковзани на бутси

     • 8698 переглядiв

    Злодій-"альпініст" виніс з квартири в Одесі 1 млн доларів

     • 14366 переглядiв