u-ssha-diznalisya-pro-namir-trampa-zvinuvatiti-kitay-v-ekonomichnoyi-agresiyi

У США дізналися про намір Трампа звинуватити Китай в "економічній агресії"

 • 12517 переглядiв

КИЇВ. 16 грудня. УНН. Президент США Дональд Трамп збирається звинуватити Китай в "економічній агресії", коли оприлюднить свою стратегію національної безпеки в понеділок. Про це пише Financial Times, передає УНН.

Як повідомляється, кілька людей, знайомих зі стратегією національної безпеки - формальним документом, який готує кожен президент США починаючи з Рональда Рейгана, - сказали, що Д.Трамп запропонує набагато жорсткішу позицію щодо Китаю, ніж попередні адміністрації.

"У стратегії національної безпеки, ймовірно, Китай буде визначено як конкурент у кожній зі сфер. Не тільки як конкурент, але і як загроза, і тому, на думку багатьох в цій адміністрації, як противник", - сказав один зі співрозмовників видання.

"І це не щойно підготовлено", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США відмовилися визнавати Китай ринковою економікою

Д.Трамп неодноразово критикував Китай під час своєї передвиборної кампанії. Але на посаді президента, і особливо після його зустрічі з китайським колегою Сі Цзіньпіном в Мар-а-Лаго, він зайняв менш бойову позицію, почасти тому, що США вважають, що тиск Китаю на Північну Корею має вирішальне значення для вирішення ядерної кризи, пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп підписав указ про розслідування крадіжок інтелектуальної власності Китаєм

Однак за останні кілька місяців, як зазначається, Д.Трамп став більше дратуватися через відсутність прогресу в боротьбі з дефіцитом торгового балансу США з Китаєм. Він натякнув на повернення до більш жорсткої позиції на саміті у В'єтнамі, коли сказав, що більше не буде терпіти "хронічні торгові зловживання" азіатських країн.

Деякі люди, знайомі зі стратегією, заявили, що це буде найбільш агресивна економічна відповідь на економічне зростання Китаю з 2001 року, коли США підтримали його вступ до Світової організації торгівлі.

Нагадаємо, США представлять нову стратегію нацбезпеки 18 грудня.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Випуск новин станом на 11 годину 16 грудня

     • 6217 переглядiв

    Forbes назвав найприбутковішого актора 2017 року

     • 25670 переглядiв

    Кабмін у цьому році не купив жодного службового авто

     • 19721 переглядiв

    Киян попередили про сильний вітер

     • 10570 переглядiв

    У Норвегії кіт вижив після 40 хвилин у пральній машині

     • 16692 переглядiв

    Україна зменшила запаси газу у ПСГ до 15,47 млрд куб. м

     • 13874 переглядiв