u-rotterdami-zaareshtuvali-12-protestuvalnikiv-bilya-turetskogo-posolstva

Внаслідок протестів у Роттердамі 7 поліцейських травмовано

 • 11017 переглядiв

КИЇВ. 12 березня. УНН. Поліція нідерландського міста Роттердам повідомила про арешт 12 учасників акції протесту через порушення правопорядку біля консульства Туреччини, передає УНН з посиланням на AFP.

За словами речниці роттердамської поліції Патрісії Весселс арешти послідували після того як спалахнуло насильство і масові порушення громадського порядку.

Зокрема, демонстранти рано вранці в неділю закидали поліцейських пляшками і камінням. Поліція була вимушена застосувати водомети та поліцейські кийки.

За словами речниці поліції під час короткого спалаху протистояння сім осіб було травмовано, включаючи і поліцейського якому заламали руку.

Нагадаємо, Нідерланди відкликали дозвіл голові МЗС Туреччини Мевлюту Чавушоглу на приземлення його літака у Роттердамі 11 березня. Таке рішення у нідерландському уряді пояснили “ризиком щодо громадського порядку і безпеки”, спричиненим метою візиту М.Чавушоглу.

Як повідомляв УНН, опівночі 12 березня у Роттердамі під будівлею генкосульства Туреччини розпочався мітинг незгодних з діями голландської влади, яка не пустила в країну турецьких чиновників.

Українські Національні Новини

Суспільство