u-rosiyi-na-aktsiyakh-5-travnya-zatrimali-ponad-350-osib

У Росії на акціях 5 травня затримали близько 600 осіб

 • 9817 переглядiв

КИЇВ. 5 травня. УНН. У російських містах на акціях протесту "Він нам не цар" на 16.00 5 травня затримані щонайменше 587 осіб. Про це повідомляє meduza.io з посиланням на "ОВС-Інфо", передає УНН.

163 особи були затримані у Челябінську, 75 - в Якутську (всіх затриманих відпустили). У Москві, за даними на 16:00, затримано 161 особу, в Красноярську - 45, у Новокузнецьку - 26, в Калузі - 21.

Також є затримані в Самарі, Барнаулі, Пензі, Кемерово, Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі та Томську.

У Москві і Петербурзі 5 травня проходять акції прихильників політика Олексія Навального "Він нам не цар". Протестуючі вийшли на центральні вулиці за два дні до чергової інавгурації президента Володимира Путіна. У найбільших містах країни акції не дозволили.

На центральних вулицях з'явилися огорожі, у найближчих провулках була напоготові поліція. У Москві відбулися жорсткі затримання, у Петербурзі хода активістів відрізняється мирним характером.

За даними організаторів, мітинги і хода були заявлені у 90 містах Росії. Акції "Він нам не цар" проходять у багатьох містах Росії, у деяких випадках, як і в Москві, вони відзначені масовими затриманнями.

Нагадаємо, на акціях протесту в Москві затримали відомого опозиціонера Олексія Навального.

Українські Національні Новини

Новини Світу