u-rivnomu-suditimut-verbuvalnika-zhinok-u-seks-rabstvo-do-izrayilyu

У Рівному судитимуть вербувальника жінок у секс-рабство до Ізраїлю

 • 10098 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно жителя Рівного, якого обвинувачують у вербуванні жінок у сексуальне рабство до Ізраїлю. Про це повідомила прес-служба прокуратури Рівненської області, передає УНН.

"Прокуратура Рівненської області скерувала до суду обвинувальний акт стосовно 34-річного жителя м. Рівне за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 149 (вербування людини, вчинене з метою експлуатації, з використанням уразливого стану особи, вчинене щодо кількох осіб), ч. 2 ст. 309 (незаконне придбання та зберігання психотропної речовини у великих розмірах без мети збуту) та ст. 198 КК України (зберігання майна, здобутого злочинним шляхом)", – йдеться в повідомленні.

Як встановило досудове розслідування, чоловік шукав на території області та вербував молодих жінок для їхньої подальшої сексуальної експлуатації за кордоном.

"Зокрема, у червні 2017 року рівнянин пообіцяв 2 молодим жінкам, з якими познайомився, високооплачувану роботу на території Республіки Ізраїль, пов’язану із наданням послуг сексуального характеру, а також фінансову допомогу у виготовленні документів для цієї "подорожі". Зловмисник знав про відсутність у жінок постійного місця працевлаштування та скрутне матеріальне становище. Увійшовши в довіру та використовуючи уразливий стан жінок, чоловік схилив останніх до трудової експлуатації, попередивши, що половину коштів вони повинні будуть віддавати своїм "дахувальникам", тим самим втягнувши їх у боргову залежність", – розповіли в прокуратурі.

Однак вивезти жінок за кордон вербувальнику не вдалося – його діяльність викрили та припинили правоохоронці.

"Під час обшуку у помешканні чоловіка також було виявлено та вилучено психотропну речовину (амфетамін) у великому розмірі, обіг якої заборонено в Україні, та каміння бурштину, придбане злочинним шляхом", – зазначили у відомстві.

Обвинувальний акт по суті розглядатиме Рівненський міськсуд.

Тепер вербувальнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, правоохоронці на Донеччині припинили діяльність вербувальника, який намагався переправити за кордон двох мешканок області для сексуальної експлуатації. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Дію ПСО для "Нафтогазу" офіційно продовжили до 1 серпня

     • 10564 переглядiв

    Лавров у КНДР зустрівся з Кім Чен Ином - ЗМІ

     • 9146 переглядiв