u-rf-gorit-kolishniy-poligon-cherez-vibukhi-boyepripasiv-evakuyuyut-lyudey

У РФ горить колишній полігон: через вибухи боєприпасів евакуюють людей

 • 12478 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. Дві тисячі жителів населеного пункту Пугачово в Удмуртії в Росії евакуюють в сусіднє селище через вибухи боєприпасів в результаті пожежі на колишньому військовому полігоні. Про це повідомили в прес-службі Центрального регіонального центру МНС РФ, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Проводиться евакуація двох тисяч людей в селище Мала Пурга в 7 км від населеного пункту Пугачово", - сказав співрозмовник агентства.

У МНС РФ повідомили, що до гасіння пожежі залучили літак-амфібія Бе-200ЧС.

"Наразі відбувається одинична детонація боєприпасів. За попередньою інформацією, постраждалих немає", - повідомили в МНС Росії.

На місці події працюють пожежно-рятувальні підрозділи МНС Росії і інші служби екстреного реагування. Співробітники МНС оснащені бронежилетами. Проводиться інформування населення про обстановку.

У готовність до реагування приведена аеромобільна угруповання ГУ МНС РФ по Удмуртській Республіці, авіація МНС Росії. На місце відправили два пожежних потяги. "Проводиться нарощування сил і засобів", - повідомили в МНС.

Як повідомив в.о. керівника прес-служби уряду Удмуртської Республіки Олексій Серебрєнніков, через вибухи також евакуюють довколишнє військове містечко. "Перекрито залізницю і трасу", - сказав він.

Як повідомляв УНН 3 травня о 13:40 на технічній території військової частини "65 арсенал" Міністерства оборони України в Балаклії виникло загорання сухої трави з подальшим одиночними вибухами боєприпасів на площі близько 35 га. О 8:40 4 травня пожежа була локалізована на площі близько 35 га.

Українські Національні Новини

Новини Світу