u-polschi-znovu-zagovorili-pro-neobkhidnist-zmin-u-zakon-pro-zaboronu-banderizmu

У Польщі знову заговорили про необхідність змін у закон про заборону "бандеризму"

 • 13777 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович виступив за зміну скандального закону про Інститут національної пам’яті, у якому забороняється “бандеризм” та публічні заяви про причетність поляків до Голокосту. Про це він заявив у розмові з RMF FM, передає УНН.

Міністр заявив, що приєднується до позиції віце-прем'єра Польщі Говіна, який наполягає на необхідності негайної корекції закону, оскільки , існує деяка недовіра і занепокоєння з приводу розуміння закону іншими країнами.

Дипломат відзначив, що закон є проблемою для стосунків Польщі зі США та Ізраїлем.

Водночас він підкреслив, що закон Про інститут нацпам’яті не сприяє росту антисемістських настроїв у Польщі, тому що "їх немає".

Чапутович також висловив думку, що корекція закону може відбутися і без участі Конституційного суду, на розгляд якого президент Анджей Дуда направив законопроект.

Нагадаємо, Міністр закордонних справ України Павло Клімкін сказав, що не вірить у те, що польський сейм здатен зупинити закон про заборону “бандеризму”.

Як повідомляв УНН, прийняті парламентом Польщі зміни в закон про Інститут національної пам’яті передбачають покарання за звинувачення поляків у Голокості, а також за пропаганду “бандерівської ідеології”.

Українські Національні Новини

Політика