u-pkhonchkhani-vidkrili-olimpiyske-selische-ukrayintsiv-ochikuyut-sogodni

У Пхьончхані відкрили олімпійське селище: українців очікують сьогодні

 • 10532 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Напередодні, за вісім днів до відкриття зимових Олімпійських ігор-2018 у Пхьончхані в Південній Кореї офіційно відкрили олімпійське селище, перші українські спортсмени збираються заселятися туди сьогодні. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу НОК України.

"Олімпійське селище в Пхьончхані-2018 - відкрито! А вже 2 лютого у ньому розмістяться збірна команда України з санного спорту та наша чоловіча збірна з біатлону", - повідомили у НОК.

Відкриття олімпійського селища відбулося за участю президента Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха. Оглянувши номери, він зауважив, що вони зручні й просторі, атлети мають почуватись у них дуже добре.

"Олімпійське селище - місце для спортсменів і кожного олімпійця. Тут оживає олімпійський дух", - сказав президент МОК.

Як зазвичай на зимових Іграх, для проживання спортсменів зведено два олімпійські селища – у Пхьончхані (гірський кластер) та у Каннині (на узбережжі).

Усі будівлі, які протягом 16 днів служитимуть справжньою домівкою для учасників з-понад 90 країн, після Ігор отримають нових власників – місцеве населення, яке вже придбало ці квартири.

В урочистій церемонії відкриття селища взяла участь і шеф місії збірної команди України на XXIII зимові Олімпійські ігри Анна Сорокіна, яка з нетерпінням очікує на перших українських спортсменів – представників санного спорту й біатлону, які прибудуть 2 лютого.

Нагадаємо, Україну на зимовій Олімпіаді-2018 представлять 33 спортсмени.

Українські Національні Новини

Спорт