u-perestriltsi-na-stolichnomu-podoli-postrazhdav-cholovik-a-okuyevoyi-1

У перестрілці на столичному Подолі постраждав чоловік А.Окуєвої

 • 18803 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. У перестрілці на Подолі в Києві постраждав чоловік прес-офіцера Міжнародного добровольчого батальйону імені Д.Дудаєва Аміни Окуєвої Адам Осмаєв, якого підозрювали в організації замаху на життя президента Росії Володимира Путіна. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє Київ Оперативний, передає УНН.

"Перестрілка військових на Кирилівській. Аміна Окуєва разом з чоловіком прямували у своїх справах на своєму автомобілі #Nissan #Terrano, д.н. # KB0083. По дорозі взяли підвезти знайомого. За кілька хвилин знайомий попросив заїхати на Кирилівську, 51. Приїхавши на місце попутник почав стріляти з пістолета в водія (чоловіка), той, в свою чергу, почав відстрілюватися", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що після того, як чоловіки випали з автомобіля, "Аміна взяла свій нагородний пістолет від Авакова і вистрілила в нападника і той впав".

За даними спільноти, А.Окуєва стверджує, що за нею полюють ФСБ і ГРУ.

Поранені в терміновому порядку госпіталізовані.

"На місці працюють патрулі поліції і СОГ. Інформація уточнюється", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв раніше УНН, Адам Осмаєв підозрювався в організації замаху на лідера РФ Володимира Путіна. Він провів за ґратами понад 2,5 років і був звільнений з-під варти в залі суду в зв'язку з відбуттям терміну покарання. За вироком суду він був визнаний винним в тому, що на початку 2012 року разом з іншими громадянами виготовляли вибуховий пристрій в приміщенні по ул. Тираспольська в центрі Одеси. При виготовленні пристрій вибухнув, в результаті чого загинула одна людина.

Нагадаємо, А.Осмаєв був затриманий в Одесі 4 лютого 2012 року за підозрою в скоєнні вибуху 4 січня 2012 року в Одесі. Тоді під час вибуху загинув 26-річний громадянин РФ і серйозно постраждав 28-річний громадянин Казахстану.

27 лютого СБУ заявила, що цим затриманням в Одесі російські і українські спецслужби запобігли планам терористів з підготовки замаху на Путіна після президентських виборів в РФ.

Українські Національні Новини

Київ