u-mzs-zavershuyut-robotu-nad-proektom-oformlennya-ukrayinskikh-e-viz-dlya-gromadyan-47-krayin

У МЗС завершують роботу над проектом оформлення українських е-віз для громадян 47 країн

 • 9263 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Міністерство закордонних справ України завершує роботу над новим проектом оформлення електронних віз для в’їзду в Україну для громадян 47 держав світу. Про це під час прес-конференції в Києві повідомив заступник директора департаменту консульської служби України Дмитро Васильєв, передає УНН.

“...ми завершуємо роботу над абсолютно новим для нас проектом — це оформлення електронних віз для в’їзду в Україну. Мова йде про те, що візи будуть оформлюватися централізовано у нас в департаменті консульської служби для громадян 47 держав”, — зазначив він.

За словами Васильєва, в рамках проекту уже створено відповідну онлайн-платформу. Він зазначив, що процедуру оформлення візи було максимально спрощено —іноземцям необхідно буде просто зареєструватись на веб-порталі, заповнити анкету, завантажити мінімальний пакет документів, здійснити онлайн-сплату консульського збору і отримати електронну візу собі на електронну пошту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кількість іноземних туристів в Україні знизилась у понад три рази

“Сподіваюсь, що всі необхідні підготовчі процедури найближчим часом ми завершимо, зможемо перейти вже до практичного тестування, і потім буде запровадження цієї нової процедури”, — сказав він.

Нагадаємо, минулого року в трьох консульських пунктах України, що діють у “Борисполі”, “Жулянах” та в Одесі, було оформлено 20 тисяч віз для іноземців.

Українські Національні Новини

Політика