u-mzs-sprostuvali-chutki-pro-nebazhannya-vashingtonu-bachiti-v-chalogo-na-choli-ukrayinskogo-posolstva

У МЗС спростували чутки про небажання Вашингтону бачити В.Чалого на чолі українського посольства

 • 9795 переглядiв

Відповідаючи на питання про те, як у Вашингтоні зараз розцінюють дії окремих осіб Києва під час американської президентської кампанії, а також "злив" Києвом інформації, яка спровокувала скандал навколо Пола Манафорта, П.Клімкін зазначив, що дані події, за його враженням, не мають вирішального значення для представників нової команди Білого дому.

"Насправді в цій адміністрації США є багато людей, у яких різні історії відносин. У мене не склалося враження, що все, що відбувалося, має якесь визначальне значення для когось із ключових представників цієї адміністрації. І в людей, із якими ми спілкуємося, теж такого відчуття немає", – підкреслив глава МЗС.

На думку міністра, сьогодні багато політиків намагаються налагодити певні контакти у Вашингтоні, стверджуючи, що у них є рецепти вирішення усіх проблем, включаючи "врегулювання з Росією". При цьому, мости вони наводять з адміністрацією, а з окремими представниками істеблішменту, які, як їм здається, можуть впливати на щось, активно використовуючи лобістів.

"Мій досвід роботи з американськими адміністраціями свідчить, що, звичайно, подібні спроби, можуть принести якісь ситуативні контакти і т. д., але адміністрація США— це дуже розумна, збалансована і складно структурована машина", – підкреслив він, додавши, що на одному лобізмі домогтись прихильності від адміністрації США неможливо.

"Спроби наймати якісь компанії, з їхньою допомогою наводити контакти й заявляти, що, мовляв, мій план найкращий у світі й тільки він "приведе нас до щастя", тільки допоможіть нам прийти до влади, — викликають лише саркастичні посмішки в багатьох людей, котрі обіймають посади в цій адміністрації", – зазначає глава МЗС.

П.Клімкін зазначив, що МЗС України не буде користуватися послугами лобістів, прагнучи сформувати структуру системної публічної дипломатії та системне представлення України в світі.

"А повертаючись до вашого запитання, повторю, що ніякого фундаментального значення і впливу на ставлення ключових гравців ці історії не створили. І це думка не моя особиста, а тих людей, із котрими я спілкувався, зокрема моїх друзів, з якими я знайомий уже багато років. Можу сказати, що на етапі передвиборної кампанії хтось, можливо, і звертав увагу на окремі меседжі з України, але коли подивитися, хто зараз розкручує весь цей наратив стосовно того, що ми нібито підтримували одну сторону, — то ви побачите: це виключно РФ. Отож ми чудово розуміємо, кому це вигідно й навіщо це розкручується", – сказав міністр, додавши, що представники адміністрації США – досвідчені та розумні люди, здатні відрізнити реальність від спроб її викривлення з метою маніпуляцій.

Нагадаємо, раніше газета The New York Times повідомила, що особистий адвокат президента США Дональда Трампа Майкл Коен брав участь у передачі екс-раднику президента США з безпеки Майклу Флінну плану врегулювання ситуації в Україні і подальшого зняття санкцій з РФ. У цьому контексті називається ім'я народного депутата Андрія Артеменка.

У свою чергу посол України у США Валерій Чалий заявив, що останнім часом все активніше "російські агенти", в тому числі й їх "колаборанти з України" намагаються "просунути" у Вашингтоні "плани здачі Криму".

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    І.Геращенко: "план щодо Криму" ніхто ніколи не бачив

     • 10008 переглядiв

    СБУ викрила механізм фінансування т.зв. “ЛНР” урядом РФ

     • 12115 переглядiв