u-minsotspolitiki-rozpovili-pro-osnovniy-napryamok-roboti-schodo-pereselentsiv

У Мінсоцполітики розповіли про основний напрямок роботи щодо переселенців

 • 8894 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. Головна мета Міністерства соцполітики – зменшити безпосередній контроль щодо переселенців, тобто перевести усі перевірки та контрольні заходи в електронний формат. Про це сказав на презентації результатів дослідження ситуації внутрішньо переміщених осіб в Україні заступник міністра соціальної політики Микола Шамбір, передає кореспондент УНН.

"Ми змінюємо механізм роботи з переміщеними особами. Наша основна мета - вони не повинні додатково контролюватись. Треба роботи електронний обіг, електронний контроль, і якомога менше перевіряти і контролювати таких людей напряму. Людина має ставати на облік ВПО після чого її можуть вже не перевіряти, контроль буде проходити повністю автоматично. Це повинні робити державні органи самостійно", - сказав Шамбір.

Як уточнив він, головними проблемами для переселенців є проблема житла та проблема зайнятості, а також питання соціальної захищеності громадян, які цього потребують.

Як повідомляв УНН, середньомісячний дохід на одного члена домогосподарства переселенця становить 2 239 грн. Він є нижчим за фактичний прожитковий мінімум – 3 215 грн. Про це свідчать результати опитування проведеного МОМ та Агентством ООН з питань міграції в березні 2018 року.

Нагадаємо, на харчуванні змушені заощаджувати 27,5% жінок проти 20,7% чоловіків серед внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Про це свідчать дані дослідження “Стан дотримання та забезпечення прав внутрішньо переміщених осіб”.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    МОЗ закупить 11 специфічних видів сироваток

     • 11289 переглядiв

    Суд переніс розгляд справи Януковича на 17 травня

     • 8330 переглядiв

    У передмісті Дніпра браконьєр глушив рибу гранатами

     • 17553 переглядiв

    Пожежа у Білій Церкві: у поліції розповіли подробиці

     • 9101 переглядiв