u-mikolayevi-pidlitkiv-suditimut-za-utoplennya-cholovika

У Миколаєві підлітків судитимуть за утоплення чоловіка

 • 9439 переглядiв

КИЇВ. 4 вересня. УНН. Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо засудженого та трьох підлітків, яких обвинувачують у вбивстві 39-річного чоловіка. Про це повідомила прес-служба прокуратури Миколаївської області, передає УНН.

"31 серпня 2018 року прокуратурою Миколаївської області до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 44-річного чоловіка та трьох неповнолітніх, які на початку березня поточного року вчинили напад на мешканця м. Миколаєва з метою заволодіння його майном, а у подальшому вчинили умисне вбивство останнього", - йдеться в повідомленні.

Підлітки 16-ти та 17-ти років приїхали до Миколаєва, ховаючись від органів слідства після вчинення злочину у Луганській області. Підтримуючи постійний зв'язок із в’язнем, засудженим до довічного позбавлення волі за скоєння низки вбивств та зґвалтувань, підлітки періодично отримували від "куратора" різні завдання.

"Так сталося і цього разу. Отримавши "чергове" завдання від свого "куратора" та вступивши у злочину змову, направлену на здійснення нападу на 39-річного чоловіка та його подальше вбивство. Спочатку зловмисники зустрілися з потерпілим та один з них пішов з ним до нього додому, а двоє інших непомітно пішли за ними та через відчинені двері зайшли до квартири потерпілого. Знаходячись у квартирі потерпілого та реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на заволодіння чужим майном шляхом вчинення розбійного нападу та умисного вбивства чоловіка, підлітки напали на нього та зв’язали йому руки", - розповіли у прокуратурі.

Потім, оглянувши квартиру потерпілого, юнаки заволоділи банківською карткою потерпілого та телевізором. А далі з метою позбавлення життя чоловіка завели до ванної кімнати і втопили у ванній. Після цього зловмисники забрали викрадене та зникли з місця скоєння злочину, розпорядившись викраденим майном на власний розсуд.

"Органом досудового розслідування дії засудженого кваліфіковано за ч. 1 ст. 304, ч. 4 ст. 187, ч. 3 ст. 28, п. п. 9, 13 ч. 2 ст. 115 КК України, неповнолітніх - за ч. 4 ст. 187, ч. 3 ст. 28 - п. 9 ч. 2 ст. 115 КК України. За скоєння особливо тяжкого злочину, поєднаного з умисним позбавленням життя людини, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років", - зазначили у відомстві.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, потерпілий - представник ЛГБТ-спільноти.

Нагадаємо, в одній з квартир Миколаєва, у ванній кімнаті, знайшли тіло жінки із зовнішніми ознаками насильницької смерті. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП