u-kiyevi-do-opalennya-pidklyucheno-lishe-0-5-adminbudivel

У Києві до опалення підключено лише 23 адмінбудівлі

 • 10956 переглядiв

КИЇВ. 3 листопада. УНН. Із 4790 адміністративних будівель та об’єктів соціально-побутової сфери Києва опалення увімкнено лише у 23. Про це повідомляє прес-служба "Київенерго", передає УНН.

"Незважаючи на похолодання, без опалення лишаються 7% будинків ЖБК та ОСББ та 6% відомчого житла. Із 4790 адміністративних будівель та об’єктів соціально-побутової сфери Києва тепло отримують лише 23 (0,5% від загальної кількості)", - сказано у повідомленні.

Окрім того, на початок листопада до опалення підключено лише 9 навчальних закладів (технікумів, університетів тощо) з 203 - тобто, лише 4,4%.

Зазначається, що труднощі з опаленням для будинків ЖБК та ОСББ пов’язані з великими боргами за тепло та відсутністю актів готовності до опалювального сезону.

Адміністративні будівлі та вищі навчальні заклади потерпають від неврегульованої ціни на газ.

Окрім того, наголосили в "Київенерго", залишається ситуація із опаленням бюджетних організацій: щодоби збитки від опалення закладів соцсфери становлять 1,2 млн грн.

Як повідомляв УНН, через невирішене питання ціни на теплову енергію для бюджетних установ від ТЕЦ у них досі не увімкнене опалення, школи працюють в "антикризовому режимі".

Українські Національні Новини

Київ