u-kitayi-prigrozili-pripiniti-postavki-nafti-kndr-u-razi-provedennya-yadernogo-viprobuvannya

У Китаї пригрозили припинити поставки нафти КНДР у разі проведення ядерного випробування

 • 11997 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. Китай може припинити поставки нафти КНДР у разі проведення їй нового ядерного випробування. Про це йдеться в коментарі, який цитує ТАСС, передає УНН.

Як зазначає видання, у суботу в Пхеньяні відбувся військовий парад, на якому були продемонстровані дві нові моделі ракет, а 16 квітня в Північній Кореї була здійснена спроба запуску балістичної ракети. Таким чином, заходи, вжиті Пхеньяном за останні два дні, підтверджують його намір продовжувати розвиток ракетно-ядерної програми, в разі проведення ядерного випробування Китай припинить поставки нафти в КНДР і буде підтримувати введення нових санкцій Радою Безпеки ООН щодо КНДР, резюмує видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КНДР створила спеціальні тактичні війська

Раніше спецпредставник уряду КНР у справах Корейського півострова У Давей під час візиту в Республіку Корея заявив, що в якості заходів впливу на Пхеньян розглядається припинення поставок ПММ (паливно-мастильних матеріалів - ред.) і низки інших товарів, а також депортація громадян КНДР, які працюють в Китаї.

Згідно з даними американського аналітичного порталу 38 North, фахівці якого проаналізували свіжі супутникові знімки полігону на півночі країни, КНДР може здійснити нове ядерне випробування в будь-який момент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майк Пенс заявив, що епоха стратегічного терпіння до КНДР закінчилась

Як відзначає видання, КНДР уже провела п'ять атомних тестів - по одному в 2006, 2009 і 2013 роках і два в 2016 році.

Українські Національні Новини

Новини Світу