u-kiberpolitsiyu-nadiyshlo-22-povidomlennya-pro-kiberataki-ya-trakalo

У кіберполіцію надійшло 22 повідомлення про кібератаки – Я.Тракало

 • 9404 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. У Департамент кіберполіції НПУ надійшло 22 повідомлення про втручання в роботу персональних комп'ютерів. Про це на своїй сторінці у Facebook написав прес-секретар НПУ Ярослав Тракало, передає УНН.

"Станом на зараз до Департаменту кіберполіції НПУ надійшло уже 22 повідомлення про втручання в роботу персональних комп'ютерів. Це звернення як від державних, так і приватних установ. Зокрема, і від одного з мобільних операторів", - написав Я.Тракало.

Він додав, що аналогічні повідомлення про кібератаки надходять і до регіональних представництв Департаменту кіберполіції.

"Повідомлення про втручання в роботу персональних комп'ютерів продовжують надходити. Усі вони фіксуються. Після отримання таких звернень - на місце виїжджають спеціалісти Департаменту кіберполіції та інших профільних служб, які працюють над протидією розповсюдження вірусу, а також ліквідацією його наслідків",- додав Я.Тракало.

Нагадаємо, сьогодні, 27 червня, ряд державних органів влади, фінансових установ та великих підприємств, зокрема і міжнародних аеропортів піддалися масованій кібер-атаці.

Українські Національні Новини

Суспільство