u-kharkovi-zareyestrovaniy-vipadok-malyariyi

У Харкові зареєстрований випадок малярії

 • 10814 переглядiв

КИЇВ. 7 серпня. УНН. У Харкові 04 серпня 2018 року зареєстровано завізний випадок малярії у громадянина Республіки Нігерія, який прибув до міста у приватних справах. Про це повідомляє УНН з посиланням на Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України.

При проведенні епідеміологічного розслідування встановлено: у хворого 01.08.2018 з’явилися скарги на слабкість, сухість у роті, підвищення температури тіла до 39 С, біль у животі та рідкі випорожнення.

Вперше чоловік звернувся за медичною допомогою 04.08.2018 до підстанції швидкої медичної допомоги №1, каретою якої доставлений до комунального закладу охорони здоров’я Обласна клінічна інфекційна лікарня та госпіталізований з діагнозом малярія. У ході клінічного дообстеження хворому діагноз підтверджено.

Нагадаємо, малярія — це група трансмісивних захворювань, що передається від хворої до здорової людини малярійними комарами і протікає з лихоманкою, ознобом, проливним потом.

У 2018 році на Кіровоградщині одна людина захворіла на малярію.

Нагадаємо, у лютому Харкові зафіксували випадок малярії. Хворобу в Україну привіз громадянин Республіки Камерун, який перебував у столиці країни – Яунде.

Українські Національні Новини

Здоров'я