tramp-zvinuvativ-obamu-v-bezdiyalnosti-v-zvyazku-z-vtruchannyam-rf

Трамп звинуватив Обаму в бездіяльності в зв'язку з втручанням РФ

 • 8128 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Президент США Дональд Трамп знову звинуватив свого попередника в неправильній реакції на російське втручання на президентських виборах 2016 року, передає УНН з посиланням на Голос Америки.

"Обама був президентом аж до і навіть після виборів 2016 року. Так чому ж він нічого не зробив у зв'язку з російським втручанням?" - зазначив Д.Трамп.

Раніше в понеділок Кремль відкинув твердження про втручання. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що висунуті звинувачення безпідставні.

Ця заява була зроблена через кілька днів після того, як спецпрокурор Роберт Мюллер звинуватив 13 російських громадян і три російських організації в проведенні незаконної кампанії "інформаційної війни" з метою вплинути на вибори на користь Д.Трампа. В обвинувальному висновку Р.Мюллера стверджується, що цю роботу вели базована в Санкт-Петербурзі компанія "Агентство інтернет-досліджень", що має зв'язки з Кремлем, 12 її співробітників і її фінансист.

У 37-сторінковому документі йдеться, що російські учасники змови хотіли координувати свої зусилля з працівниками виборчого штабу Д.Трампа. Однак спецпрокурор не звинуватив нікого зі штабу Д.Трампа в змові з росіянами.

Це був перший випадок, коли офіс Р.Мюллера висунув звинувачення проти громадян Росії і російських організацій за втручання на виборах 2016 року.

У неділю Д.Трамп опублікував серію твітів, в яких атакував розслідування, які ведуть Р.Мюллер і комітети конгресу США. Він також розкритикував свого радника з питань національної безпеки Герберта Макмастера, який заявив, що йдеться про "незаперечні докази" російського втручання на виборах.

Нагадаємо, спецпрокурор Р.Мюллер взявся за розслідування зв'язків зятя Д.Трампа.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    "Нафтогаз" зменшив березневі ціни на газ для промспоживачів

     • 7240 переглядiв

    Суд над російською мафією почався у Мадриді

     • 8543 переглядiв

    "Київобленерго" навесні перейде на нові тарифи

     • 22194 переглядiв

    Випуск новин станом на 10 годину 20 лютого

     • 4550 переглядiв

    В Україні вшановують подвиг героїв Небесної сотні

     • 9850 переглядiв