tramp-zaproponuvav-stvoriti-bezmitnu-zonu-v-ramkakh-g7

Трамп запропонував створити безмитну зону в рамках G7

 • 8739 переглядiв

КИЇВ. 9 іюня.УНН. Президент США Дональд Трамп заявив в суботу, що на саміті "Групи семи" запропонував створити безмитну зону в рамках цього об'єднання. Про це повідомляє УНН з посиланням на ТАСС.

"Ніяких зборів, ніяких бар'єрів - ось, як повинно бути - і ніяких субсидій ", - зазначив він, відповідаючи на питання про пропозиції, які він висловив на саміті.

Президент, однак, не уточнив, як самі Сполучені Штати збираються скасовувати свої мита. Замість цього він в черговий раз розкритикував уряд Канади за "величезні мита" на американську молочну продукцію.

"Ми не хочемо платити скільки б то не було. Чому ми повинні платити? - зазначив президент. - В кінцевому рахунку це те, що ви (решта учасників G7-ред) хочете. Ви хочете безмитну зону, відсутність (торгових-ред) бар'єрів і субсидій".

Нагадаємо, в березні поточного року в рамках анонсованої протекціоністської політики 45-й президент США Дональд Трамп ввів 25-відсоткову мито на імпорт сталі і 10-процентні ввізні мита на алюміній. 31 травня міністр торгівлі США Уілбур Росс заявив, що американська адміністрація з 1 червня вводить мита на імпорт сталевої і алюмінієвої продукції з Євросоюзу, Канади і Мексики. 6 червня ЄС виступив із заявою, що введе заходи на початку липня. Канада має намір також ввести відповідні мита з 1 липня.

Переговори лідерів "Великої сімки" ускладнені рішенням Вашингтона. Раніше країни, проти яких США ввели мита, обіцяли відповісти дзеркальними заходами. Так, президент Франції Емманюель Макрон говорив про те, що відмовиться підписувати підсумкову декларацію, якщо США не підуть на поступки щодо мит.

Українські Національні Новини

Новини Світу