torishni-kiberataki-zavdali-ekonomitsi-ukrayini-milyardni-zbitki-turchinov

Торішні кібератаки завдали економіці України мільярдні збитки - Турчинов

 • 10722 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Кібератаки, які відбувалися минулого року проти України, завдали великий удар нашій економіці, який обраховується "мільярдами". Про це сьогодні сказав секретар Ради національної безпеки й оборони України Олександр Турчинов на відкритті IX Національного Експертного Форуму у Києві, передає УНН.

"Дуже небезпечні складові гібридної агресії, яка в цілодобовому обчисленні використовується проти нас – це інформаційна й кібернетична агресія. Що стосується кібернетичної агресії, то кібератаки минулого року завдали страшний удар по нашій економіці. Вираховується мільярдами", - наголосив він.

За словами Турчинова, при РНБО створений Національний координаційний центр кібербезпеки.

"І за дуже стислий термін ми досягли дуже серйозних результатів. Фактично побудований захисний контур, який сьогодні достатньо надійно захищає інформаційні ресурси державних установ. Починаємо захищати системно об'єкти стратегічної інфраструктури", - сказав секретар РНБО.

За експертними оцінками, додав він, за дуже стислий термін вдалося досягнути здатності до кіберзахисту на рівні багатьох країн ЄС.

Як повідомляв УНН, сайт виборчої комісії в штаті Теннессі був виведений з ладу на одну годину в результаті атаки, вчиненої з комп’ютера з IP-адресою, зареєстрованою в Україні. Інцидент стався під час голосування на первинних виборах 1 травня, повідомив в суботу інформаційному агентству Associated Press заступник директора з інформаційних технологій округу Нокс Девід Болл.

Українські Національні Новини

Економіка