tisyacha-britanskikh-pratsivnikiv-vlashtuvali-naperedodni-rizdva-strayk

Тисяча британських працівників влаштували напередодні Різдва страйк

 • 6824 переглядiв

КИЇВ. 19 грудня. УНН. Тисяча працівників поштової служби, залізничних компаній та авіаліній у Британії влаштували напередодні Різдва страйк, передає УНН з посиланням на ВВС.

Близько 3 тис. співробітників Королівської пошти почали сьогодні страйкувати, протестуючи проти закриття багатьох відділень, а також змін у пенсійному і трудовому законодавстві.

Повідомляється, що демонстрації продовжаться завтра і в суботу, 24 грудня.

Адміністрація заявила, що страйк охопить менше 300 поштових відділень.

У той же час триває акція працівників залізничної компанії Southern, що обслуговує приміські поїзди, які з'єднують Лондон з прилеглими графствами Кент, Гемпшир і Сассекс, а також експрес-електричку, що йде з лондонського вокзалу Вікторія у аеропорт Гатвік.

"Цього тижня страйкують наші провідники в Southern, захищаючи безпеку пасажирів, і це є проблемою для профспілки", – повідомив генеральний секретар об'єднаної профспілки працівників транспорту RTM Мік Кеш.

Профспілки звинувачують менеджемент Southern в тому, що компанія скасувала всі поїзди, нібито з вини активістів, хоча страйкують лише провідники, але не машиністи. Southern відкидає ці звинувачення.

До того ж, бортпровідники авіакомпанії Вritish Airways збираються розпочати в день Різдва дводенний страйк з приводу оплати праці.

Проте сьогодні відбуватимуться переговори Консультативної, погоджувальної і арбітражної служби щодо примирення (Acas).

Крім того, члени профспілки Unite, що працюють в багажній службі 18 аеропортів по всій Британії, страйкуватимуть 23 і 24 грудня з приводу заробітної плати.

Члени двох інших профспілок, TSSA і RMT, що працюють у лондонському метро, продовжують дотримуватися заборони щодо понаднормової роботи, протестуючи при цьому проти скорочення робочих місць і закриття на деяких станціях квиткових кас.

Пілоти авіакомпанії Virgin Atlantic напередодні свята почнуть дотримуватися усіченої форми страйку, так звану "роботу за правилами".

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    ЄС продовжив санкції проти Росії до 31 липня

     • 11228 переглядiв

    Резиденція святого Миколая запрацювала у Кропивницькому

     • 9746 переглядiв