sumnivna-deklaratsiya-vinnitskogo-deputata-zalishilasya-poza-uvagoyu-nazk

Сумнівна декларація вінницького депутата залишилася поза увагою НАЗК

 • 8631 переглядiв

КИЇВ. 5 вересня. УНН. Національне агентство з питань запобігання корупції не перевіряло декларації депутата Вінницької облради, лідера місцевої фракції “Самопоміч” Вадима Соляника. Про це у відповідь на запит УНН повідомили у НАЗК.

Зазначимо, що журналісти УНН виявили сумнівні дані в декларації депутата, які можуть свідчити або про незаконне збагачення, або про ухиляння від сплати податків депутатом, тож редакція звернулася до компетентних органів для перевірки інформації.

До прикладу, Соляник у своїй декларації за 2014 рік вказав, що мав сукупний дохід у розмірі 14,5 тис. грн за рік або 40 грн в день, але при цьому у 2016 році в нього з’явилося 43 тис. доларів готівкою (1 115 000 грн), а в 2017 року він придбав Audi A8 за 1 тис. грн. 

У НАЗК запевнили, що орган перевірить декларації Соляника, згідно з пунктом 7 розділу II та пунктами 3-5 розділу III Порядку проведення контролю та повної перевірки декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Примітно, але пункт 3 розділу ІІІ Порядку, на який посилається НАЗК, зобов'язує відомство перевіряти декларації чиновників на підставі отриманої, в тому числі, від ЗМІ інформації про можливе декларування недостовірних відомостей.

Також зазначимо, що після дослідження декларації Соляника, УНН виявив його активність у забороненій російській мережі “Вконтакте”, тож наразі редакція очікує офіційних коментарів з боку керівництва всеукраїнського об’єднання “Самопоміч”.

Нагадаємо, раніше НАЗК не виявило конфлікту інтересів у нардепа, який володіє VIP-літаком. Йдеться про депутата ВР Віталія Хомутинніка, який пройшов у парламент у 2002 році у віці 26 років, і на сьогодні володіє 39 компаніями, включаючи кіпрські, приватним літаком Gulfstream G280 вартістю близько 20 млн дол. та низкою інших предметів розкоші.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Попит на житло у новобудовах зріс за літо на 16%

     • 10282 переглядiв

    У Балуха сильні болі в печінці - адвокат

     • 10963 переглядiв

    На Донбасі поранено двох українських військових

     • 11117 переглядiв