sud-dozvoliv-zaochne-slidstvo-u-spravi-v-yanukovicha

Суд дозволив заочне слідство у справі В.Януковича

 • 21948 переглядiв

КИЇВ. 20 січня. УНН. Печерський районний суд Києва надав дозвіл військовій прокуратурі на здійснення спеціального (заочного) досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою екс-президента України Віктора Януковича у державній зраді. Таке рішення оголосила слідча суддя Кристина Тарасюк, передає кореспондент УНН.

Таким чином суддя задовольнила клопотання військової прокуратури і надала дозвіл на заочне слідство у справі В.Януковича.

Під час засідання прокурор Руслан Кравченко, обгрунтовуючи клопотання ГПУ, наголосив, що підозрюваний переховується від органів слідства та суду, аби уникнути кримінальної відповідальності. За його словами, екс-президент оголошений у державний розшук та перебуває за межами України.

Як зазначив прокурор, за даними СБУ, В.Янукович переховується у Ростові-на-Дону у Російській Федерації.

"Орган досудового розслідування вважає, що для притягнення Януковича до кримінальної відповідальності у вказаному провадженні слід провести спеціальне досудове розслідування... Прошу задовольнити клопотання та надати дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні ... за підозрою Януковича ...", - оголосив спільну позицію прокуратури Руслан Кравченко.

У свою чергу, адвокат Віталій Сердюк зазначив, що клопотання прокуратури є невмотивованим, необгрунтованим жодним доказом.

"Клопотання побудоване лише на той момент на необхідності швидкого відволікання уваги громадськості від допиту Віктора Януковича, який ми провели у Святошинському суді", - сказав він.

Також захисник звернув увагу суду на те, "що жоден з вказаних свідків не надав і не вказав на Віктора Януковича як на особу, яка вчинила злочин".

Нагадаємо, 28 листопада 2016 року Генеральний прокурор Юрій Луценко у Святошинському районному суді Києва оголосив повідомлення про підозру у відеорежимі екс-президенту України Віктору Януковичу у державній зраді, пособництві представникам влади РФ в умисних діях, вчинених з метою вчинення зміни меж території держкордону України та ведення агресивної війни. Тобто злочинів, передбачених ч.1. ст.111, ч.5 ст.27. ч.3 ст. 110, ч.5 ст. 27, ч.2 ст. 437 ККУ.

Українські Національні Новини

Політика