ssha-zaklikayut-turechchinu-do-strimanosti-pid-chas-operatsiyi-v-afrini

США закликають Туреччину до стриманості під час операції в Афріні

 • 8258 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. Сполучені Штати Америки визнають право Туреччини на захист безпеки, але в рамках закону і дотримуючись заходів для уникнення жертв серед цивільного населення, йдеться в заяві представника Держдепартаменту США Хізер Науерт, інформує УНН.

“Сполучені Штати дуже стурбовані ситуацією на північному заході Сирії, особливо тяжким становищем мирних громадян, які сьогодні зіткнулися з ескалацією бойових дій”, — йдеться в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глава МЗС Туреччини розкритикував плани Франції скликати засідання РБ ООН через Афрін

“Ми як і раніше підтримуємо рішення проблем в області безпеки Туреччини у рамках закону і як союзника НАТО та важливого партнера в питанні боротьби з Ісламською державою. Однак ми закликаємо Туреччину проявляти стриманість і забезпечити всі заходи для того, щоб її військові операції лишалися обмеженими за масштабами і тривалості, були скрупульозними, щоб уникнути жертв серед цивільного населення”, - зазначила представник Держдепу.

“Ми закликаємо всі сторони зосередитися на досягненні головної мети — перемогти ІД. Настав час для великих народів працювати разом, щоб забезпечити мир і стабільність в Сирії”, — уклала вона.

За її словами, цю позицію висловив держсекретар США Тіллерсон під час вчорашньої розмови із турецьким і російським колегами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туреччина заздалегідь попередила США про операцію проти курдів - Пентагон

Як раніше повідомляв УНН, Генеральний штаб Туреччини у суботу оголосив про початок військової операції проти озброєних формувань сирійських курдів у районі Афрін на північному заході Сирії. Загони “Вільної сирійської армії”, у свою чергу, оголосили про початок наступу на позиції курдської партії PYD (“Демократичний союз”). Першим етапом операції є бомбардування турецькими повітряними силами району Афрін. У неділю збройні сили Туреччини почали сухопутну операцію в Афріні за участю бронетехніки, спецназу та піхоти.

Українські Національні Новини

Новини Світу