sponsor-brexit-benks-viznav-peredachu-kremlyu-nomeru-telefonu-kampaniyi-trampa

Спонсор Brexit Бенкс визнав передачу Кремлю номеру телефону кампанії Трампа

 • 8223 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. Британський бізнесмен Аарон Бенкс, який спонсорував Brexit, вручив російському послу у Лондоні Олександру Яковенко номер телефону команди президентської кампанії Дональда Трампа. Про це він сказав у вівторок під час засідання Комітету британського парламенту з питань культури, ЗМІ, спорту та цифрових технологій, передає УНН з посиланням на Independent.

Бенкс наполягав на тому, що під час зустрічі з російським послом у Лондоні, питання щодо номера телефона команди Трампа було "єдиним, що мало значення", тому що росіяни хотіли знайти контакт з його перехідною командою.

Нагадаємо, раніше ЗМІ, посилаючись на злите електронне листування Бенкса, повідомляли про те, що бізнесмен їздив до Москви у лютому 2016 року та неодноразово контактував з російськими чиновниками, щоб обговорити можливості бізнесу та питання, що становлять взаємний інтерес під час кампанії за Brexit і після неї.

Також повідомляється, що Бенкс був знайомий з Олександром Удодом, якого вважають російським розвідником, і якого вислали з Британії після отруєння Сергія та Юлії Скрипаль у Солсбері.

Електронні листи, які потрапили до "The Observer" та "The Sunday Times", також показали, що посол запитував мільярдера, чи він зацікавлений в участі в угоді про сибірські золоті рудники.

Пан Бенкс зізнався, що він зустрівся з бізнесменом щодо золотих рудників, заявивши депутатам: "Я бізнесмен, чому б не я? Я думав, що це цікаво".

Водночас він заявив, що переконаний, що ця угода була надто ризикованою для інвестицій.

"У мене немає ділових інтересів в Росії, і я не укладав ніяких ділових угод в Росії", - сказав бізнесмен.

Українські Національні Новини

Новини Світу