sk-rf-znayshov-vinnogo-v-obstrilakh-na-donbasi-z-tochki-u

СК РФ знайшов винного в обстрілах на Донбасі з "Точки-У"

 • 11324 переглядiв

КИЇВ. 7 березня. УНН. У Слідчому комітеті Росії заявили, що нібито встановили, як зазначається, "командира української армії", який, за даними російських слідчих, віддавав накази застосування "Точки-У" на Донбасі. Про це УНН повідомили у прес-службі СК РФ.

"Сьогодні порушено кримінальну справу за ч.1 ст.356 КК РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни) за фактами численних обстрілів житлових будинків в місті Донецьку в період з 27 лютого по 2 березня поточного року. У результаті цих злочинів були поранені два цивільних особи та пошкоджено понад 10 житлових об'єктів", - йдеться у повідомленні.

Вказано і те, що у російських слідчих нібито "є докази застосування ЗСУ проти цивільного населення тактичних ракетних комплексів "Точка-У" в 2014-2015 роках. СК РФ повідомив, що були "процесуально закріплені докази" застосування цих ракетних комплексів у Луганській області.

"Один з випадків застосування "Точки-У" був зафіксований в населеному пункті Ровеньки в 2014 році. І зараз в рамках слідчо-оперативних заходів, проведених в тісній взаємодії з оперативними службами, слідчому комітету вдалося встановити, що до скоєння вказаного злочину причетний командир 19-ої окремої ракетної бригади ЗСУ полковник Федір Ярошевич", - заявили у СК РФ.

Нагадаємо, у лютому СК РФ звинуватив українську сторону в обстрілах з "Точки-У" на Донбасі.

У штабі АТО назвали провокацією дані РФ про використання ЗСУ "Точки-У" на Донбасі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП