siriyska-armiya-vzyala-pid-kontrol-90-aleppo-sposterigachi

Сирійська армія взяла під контроль 90% Алеппо - спостерігачі

 • 7136 переглядiв

КИЇВ. 12 грудня. УНН. Сирійські повстанці майже повністю втратили контроль над містом Алеппо, з якого їх протягом останніх місяців планомірно витісняла сирійська армія за підтримки російської авіації, передає УНН з посиланням на ВВС.

Під контроль сирійської армії перейшов квартал Шейх-Саїд, тепер сили Башара Асада контролюють 90% міста, повідомляють спостерігачі.

"Армія повністю взяла під контроль квартал Шейх-Саїд. Сирійський режим тепер контролює 90% (Алеппо - ред.)", - заявив голова Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини Рамі Рахман.

Раніше в російському міноборони заявили, що за останню добу з міста вдалося вивести велику кількість мирних жителів.

"Протягом доби з районів Алеппо, що залишаються під контролем бойовиків, за сприяння російського Центру примирення ворогуючих сторін виведено 13346 мирних жителів, в тому числі 5831 дитина. Склали зброю і вийшли в західну частину міста 728 бойовиків", - цйдеться у повідомленні Центру.

Активісти повідомляють про більш ніж десять тисяч біженців, що перемістилися в підконтрольні уряду райони за останню добу.

За словами спостерігачів, авіація продовжує завдавати ударів по районах, які залишилися під контролем повстанців і де як і раніше перебувають мирні жителі.

Просування сирійської армії в східному Алеппо стало найсерйознішим ударом по сирійських повстанцях за довгий час. Східна частина міста була під контролем противників Б.Асада протягом чотирьох років.

За даними сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини, з 15 листопада в результаті авіаударів сирійських військових по східних районах Алеппо загинули щонайменше 247 мирних жителів.

Російські військові заперечують заяви західних країн про велику кількість жертв серед мирного населення в Алеппо під час наступу сирійської армії на східні квартали міста.

На тлі успіхів в Алеппо сирійська армія втратила контроль над містом Пальміра. У понеділок сирійська влада визнала захоплення Пальміри бойовиками угруповання "Ісламська держава".

За оцінками експертів, щоб вибити екстремістів з Пальміри, армії Б.Асада доведеться перекинути туди частину військ, що штурмують Алеппо.

Українські Національні Новини

Новини Світу