siriya-ofitsiyno-viznala-nezalezhnist-pivdennoyi-osetiyi-i-abkhaziyi

Сирія офіційно визнала незалежність Південної Осетії і Абхазії

 • 10610 переглядiв

КИЇВ. 29 травня. УНН. Сирія заявила про визнання і встановлення дипломатичних відносин з невизнаними Південною Осетією і Абхазією. Про це повідомляється на сайті Міністерства закордонних справ Сирії, передає УНН.

"На знак визнання взаємної підтримки Сирійська Арабська Республіка, Республіка Абхазія і Республіка Південна Осетія домовилися про визнання та встановлення дипломатичних відносин між Сирійською Арабською Республікою і Республікою Абхазія і Республікою Південна Осетія", - йдеться в повідомленні.

Про це також написав в Facebook так званий міністр закордонних справ невизнаної Абхазії Даур Кові.

Під час останнього візиту до Грузії 21 травня державний секретар США Майк Помпео закликав Росію вивести свої війська з регіонів Абхазії і Південної Осетії.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України виступило проти входження окремих підрозділів збройних сил самопроголошеної Південної Осетії до складу збройних сил Росії, про що в РФ заявили раніше.

24 січня Держдума РФ ратифікувала угоду про "порядок входження окремих підрозділів збройних сил Південної Осетії до складу збройних сил Росії".

Південна Осетія - непідконтрольний Тбілісі регіон у Грузії, у 2008 році контроль над ним за підтримки Росії перейшов до бойовиків.

Українські Національні Новини

Політика