sbu-provela-24-obshuki-u-spravi-simonenka

СБУ провела 24 обшуки у справі Симоненка

 • 12415 переглядiв

КИЇВ. 12 травня. УНН. У рамках розслідування справи, в якій фігурує голова української Комуністичної партії Петро Симоненко, було проведено 24 обшуки. Про це сьогодні сказав під час брифінгу голова Служби безпеки України Василь Грицак, передає УНН.

"Симоненко був допитаний у СБУ, у нього вдома і не тільки вдома було проведено ряд обшуків. Всього 24 обшуки. На даний час ми працюємо з тими матеріалами, які зібрали під час проведення цих процесуальних дій", - сказав він.

Голова СБУ додав, що слідчі призначили експертизи отриманих матеріалів. Йдеться, в першу чергу, про експертизу поліграфічної продукції на наявність ознак злочину, передбаченого ст. 109 Кримінального кодексу України (Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади).

На експертизу також спрямовані предмети, схожі на зброю - автоматичний пістолет Стєчкіна і 120 набоїв, додав Грицак.

Нагадаємо, за даними СБУ, у рамках кримінального провадження за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 109 та ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України слідчі СБУ провело обшуки у Петра Симоненка. Під час слідчих дій разом із агітаційними матеріалами, спрямованими на насильницьку зміну й повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, також було вилучено предмети, схожі на пістолет АПС з глушником та 120 патронів до нього.

Також нагадаємо, у СБУ допитали Симоненка. Допит тривав понад три години і подальші слідчі дії з ним триватимуть.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП