sbu-oprilyudnila-novi-dokazi-schodo-zbroynoyi-agresiyi-rf-proti-ukrayini

СБУ оприлюднила нові докази щодо збройної агресії РФ проти України

 • 12016 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. Служба безпеки України опублікувала черговий бюлетень свідчень про збройну агресію РФ проти України, а також фізичного насильства і знущань над українцями, які перебували в заручниках у терористів "ЛНР" і "ДНР", передає УНН.

"Служба безпеки України зібрала 393 свідчення стосовно збройної агресії російських військ проти України, а також фізичного насилля та знущань над нашими громадянами в катівнях ОРДЛО. Нові отримані докази СБУ оприлюднила на сторінках чергового інформаційного бюлетеню, присвяченого цій актуальній темі", - повідомили у відомстві.

Як зазначається, це вже п'яте видання, підготовлене за результатами опитування співробітниками спецслужби ще сорока трьох українських громадян, які перебували у заручниках терористичних угруповань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокуратура Криму відкрила справу щодо розв’язування посадовцями РФ війни проти України

"Окрім численних доказів присутності військ РФ на території України та фактів катувань громадян бойовиками, у бюлетені перелічені результати судових рішень щодо злочинних дій терористів. Варто зауважити на тому, що багато важливих свідчень були задокументовані правоохоронцями від українських військових, що потрапили у полон через пекло під Іловайськом, факт якого так вперто замовчують кремлівські пропагандисти", - додали у СБУ.

"СБ України готова надавати всебічну допомогу у дослідженні цих злочинів представникам міжнародних установ, зокрема правозахисним організаціям, передавши їм зібрані матеріали", ‒ зауважив голова СБУ Василь Грицак.

Нагадаємо, суд засудив до 12 років в’язниці агента спецслужб РФ.

Українські Національні Новини

Політика