sap-podast-klopotannya-pro-vidachu-m-chausa-ukrayini

САП подасть клопотання про видачу М.Чауса Україні

 • 9599 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. Спеціалізована антикорупційна прокуратура буде просити видачі затриманого співробітниками прокуратури Молдови судді Миколи Чауса Україні для проведення досудового розслідування згідно законодавства. Про це УНН повідомили у прес-службі САП.

"Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомляє, що з моменту втечі за кордон судді Дніпровського районного суду міста Києва Чауса Н.А., який звинувачується звинувачується у прийнятті пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 4 статті 368 Кримінального Кодексу України) вживала заходів до встановлення місцеперебування обвинувачуваного та повернення його в Україну для здійснення правосуддя. З 11 листопада 2016 року він перебуває у міжнародному розшуку з метою арешту та подальшої екстрадиції в Україну.

За оперативної інформацією на початку 2017 року стало відомо про перебування судді Чауса Н.А. на території Республіка Молдова. 18 січня 2017 року САП погодила клопотання НАБУ щодо взяття під варту до отримання вимоги про видачу судді Дніпровського районного суду міста Києва Чауса Н.А.

Після офіційного підтвердження інформації про затримання судді Чауса Н.А. на території Республіка Молдова Спеціалізована антикорупційна прокуратура буде вимагати видачі затриманого Україні для проведення досудового розслідування згідно законодавства", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, суддя Микола Чаус затриманий співробітниками прокуратури Молдови за запитом Генпрокуратури України, ініційованим НАБУ.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП