s-kubiv-550-mln-grn-zakladeno-na-vidrodzhennya-agromashinobuduvannya-u-byudzheti-2017

С.Кубів: 550 млн грн закладено на відродження агромашинобудування у Бюджеті-2017

 • 9455 переглядiв

КИЇВ. 14 лютого. УНН. Для відродження потужного сільськогосподарського машинобудування у бюджеті 2017 року заклали 550 мільйонів гривень. Виділена сума призначена для часткової компенсації вартості української техніки і обладнання. Про це на своїй сторінці Facebook повідомив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

"Сьогодні на уряді нагадав про величезний потенціал України в аграрному, і промисловому секторі. Разом із Національний комітет з промислового розвитку докладаємо багато зусиль, щоб розвиток цих сфер доповнював одна одну. Тому невдовзі розпочнемо амбітний проект відродження потужного сільськогосподарського машинобудування. Для цього у бюджеті 2017 році заклали 550 млн грн. Виділена сума призначена для часткової компенсації вартості української техніки і обладнання. З одного боку це дозволить компенсувати аграріям придбання сучасної техніки, з іншого – збільшити обсяги виробництва машинобудівників", - повідомив С.Кубів.

Також він зазначив, що таким чином дадуть імпульс для розвитку суміжних галузей – компонентної бази, металургії, хімії, гумо-технічних виробів, електроніки, контрольно-вимірювальних приладів тощо. Це стимулюватиме не лише залучення інвестицій у виробництво сільгосптехніки, але сприятиме створенню додаткових робочих місць та зростання надходжень до бюджету. І, звісно, виходу на ринок широкого спектру нової, ефективної техніки світового рівня.

Нагадаємо, В.Гройсман провів нараду щодо підтримки розвитку машинобудування в Україні.

Українські Національні Новини

Економіка