rosiya-ne-vidala-ukrayini-uvyaznenogo-krimchanina-tomu-scho-u-nogo-gromadyanstvo-rf

Росія не видала Україні ув'язненого кримчанина, тому що у нього "громадянство РФ"

 • 7358 переглядiв

КИЇВ. 28 січня. УНН. Російський омбудсмен Тетяна Москалькова у своїй офіційній відповіді на запит Уповноваженої Верховної Ради України з прав людини Валерії Лутковської стверджує, що перевести кримчанина Андрія Лугіна для відбуття покарання в Україну неможливо з тієї причини, що він має російське громадянство, передає УНН з посиланням на Кримську правозахисну групу.

За інформацією дружини кримчанина Ірини Лугіної, її чоловік не отримував російський паспорт і має лише українське громадянство. На підставі громадянства РФ російська влада відмовляється передати кримчан з українським громадянством владі України.

Російська Федерація відмовила українській владі у видачі громадянина України Андрія Лугіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС очікує на якнайшвидше звільнення незаконно затриманих українців в Криму і РФ

Нагадаємо, Андрій Лугін був засуджений українським судом до початку окупації за ст. 93 и 257 КК України. Після захоплення Криму його вивезли до російської колонії в Мордовії, що є військовим злочином згідно ч. 1 ст. 49 IV Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року.

Раніше Андрій Лугін вже неодноразово звертався до різних інстанцій РФ і України з проханням передати його для відбуття покарання на материкову частину України. На знак протесту проти етапування до РФ він намагався накласти на себе руки і завдав собі поранень горла.

Українські Національні Новини

Суспільство