rinok-kharchovikh-produktiv-poterpaye-vid-bezkontrolnosti-ta-falsifikatu-s-trigubenko

Ринок харчових продуктів потерпає від безконтрольності та фальсифікату - С.Тригубенко

 • 13584 переглядiв

КИЇВ. 13 березня. УНН. Уже другий рік постіль ринок харчових продуктів та споживачів потерпають від засилля фальсифікату і повної безконтрольності. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат Сергій Тригубенко, передає УНН.

Так, за словами нардепа, на сьогодні чи не в кожному регіоні фіксують збільшення кількості харчових отруєнь, в окремих областях – майже у два рази.

"Окремої уваги заслуговують безкарні отруєння дітей у школах і дошкільних закладах. І хоча більшість з них зумовлена недотриманням санітарних норм на харчоблоках, відсоток поставленої неякісної їжі все одно має місце", - написав він.

Ще один важливим аспектом, на думку С.Тригубенка, є алкогольні отруєння, які протягом минулого року забрали життя більше 70 українців, а з початку 2017 року сурогатом вже труяться не лише дорослі, але й підлітки.

"Сурогат алкоголю, на жаль, але вже давно не випадкова, а скоріше, звична річ на нашому ринку. Про це щосили кричать представники організації із захисту прав споживачів, експерти ринку, інколи правоохоронці… Розквіт нелегального алкоголю, як і фальсифікату "молочки", чи шоколаду, чи продукції дитячого харчування, чи кави і чаю, чи будь-яких інших продуктів харчування набирає сил з причин відсутності єдиного - контролю!" - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З Держпродспоживслужби зробили непрацюючого “мегамонстра”

За словами С.Тригубенка, у Держпродспоживслужбі визнають погіршення санітарно-епідемічної ситуації, фіксують, що кількість випадків гострої кишкової інфекції дійсно зросла, проте, із заходами, аби змінити статистику, у відомстві зволікають.

"І за підсумками 2016 році у звіті Держпродспоживслужби на підтвердження усіх перелічених мною фактів сказано: санітарно-епідемічна ситуація погіршилася, кількість випадків гострої кишкової інфекції - зросла.

А на тому, власне, і все! Прозвітувати про заходи, які вживаються, аби якось змінити цю страшну статистику у Держпроді не порахували за потрібне. Єдине, що вони зробили протягом 2016 року з цього приводу, так це взяли участь у розслідуваннях випадків отруєння. Таких було, за їх статистикою 142 (насправді ж, набагато більше)", - написав він.

Натомість, за словами нардепа, за весь 2016 рік Держпродспоживслужба призупинила діяльність лише двох недобросовісних операторів ринку, незважаючи на набагато більшу кількість порушників у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держпродспоживслужба не контролює якість харчових продуктів у торгових мережах

"Та коли мова зайшла про кількість порушників у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарії, то за весь 2016 рік Держпродспоживслужба спромоглася призупинити діяльність лише двох недобросовісних операторів ринку", - резюмував він.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, у Держпродспоживслужбі констатували збільшення випадків харчових отруєнь серед українців.

Українські Національні Новини

Економіка