radbez-oon-sogodni-obgovorit-ukrayinske-pitannya-1

Радбез ООН сьогодні обговорить українське питання

 • 8406 переглядiв

КИЇВ. 29 травня. УНН. Рада безпеки ООН у вівторок, 29 травня, проведе відкрите засідання, присвячене ситуації в Україні. У представництві України при ООН у Нью-Йорку сподіваються почути, чи відбулася "еволюція" у позиціях щодо конфлікту на Донбасі у партнерів. Про це заявив голова постійного представництва України при ООН Володимир Єльченко в ефірі Голосу Америки, передає УНН.

Дипломат скептично поставився щодо можливого прогресу у припиненні військового конфлікту на сході України у результаті цього засідання. Утім, сказав він, важливо порушити ці питання, пише видання.

"Це, по суті, буде перше засідання саме з українського питання після лютого 2017 року, коли ми головували у Раді безпеки. Ми вдячні польському головуванню, яке погодилося з нашими аргументами щодо того, що є серйозний конфлікт, є конфлікт фактично у центрі Європи, і таке враження, що Раду безпеки це не хвилює. Тобто, хоча би обговорення, хоча би обмін думками. І почути від наших партнерів, можливо, є якась еволюція у їхніх позиціях", - сказав Єльченко.

Під час засідання порушуватиметься питання про формування миротворчої місії ООН на Донбасі, зазначає видання.

Нагадаємо, 29 травня президент України і ФРН Порошенко і Штайнмаєр поговорять про миротворців ООН на Донбасі.

Українські Національні Новини

Політика