rada-zaklikala-prezidenta-polschi-vetuvati-zakon-iz-zaboronoyu-banderizmu

Рада закликала президента Польщі ветувати закон із забороною "бандеризму"

 • 10543 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. Верховна Рада закликає президента Польщі Анджея Дуду заветувати зміни до законодавства щодо Інституту національної пам’яті, які передбачають покарання за звинувачення поляків у Голокості, а також за пропаганду "бандерівської ідеології". Парламентарі 242 голосами підтримали відповідний законопроект, передає кореспондент УНН.

"Верховна Ради України з розчаруванням і глибокою стурбованістю сприйняла рішення сейму від 26 січня та сенату Республіки Польща від 1 лютого 2018 року щодо ухвалення змін до закону про Інститут національної пам’яті – Комісії з розслідування злочинів проти польського народу та інших законодавчих актів, якими запроваджується кримінальна відповідальність за заперечення "злочинів українських націоналістів" і дається упереджене та суперечливе визначення цього поняття, що відкриває шлях до маніпуляцій і посилення антиукраїнських тенденцій в польському суспільстві", - наголошується у заяві.

Депутати закликають президента Польщі Анджея Дуду заветувати закон.

"Закликаємо президента Республіки Польща скористатися своїми конституційними повноваженнями та спільно з сеймом та сенатом Республіки Польща повернути в українсько-польські відносини зваженість, раціональність та доброзичливість", - зазначається у заяві.

Нагадаємо, ухвалені обома палатами польського парламенту зміни до закону про ІНП, які передбачають покарання за звинувачення поляків у Голокості, а також за пропаганду "бандерівської ідеології", викликали широкий резонанс, зокрема, в Ізраїлі, США, а також в Україні.

Українські Національні Новини

Політика