rada-yes-skhvalila-propozitsiyu-pro-nadannya-1-mlrd-yevro-ukrayini

Рада ЄС схвалила пропозицію про надання 1 млрд євро Україні

 • 13238 переглядiв

КИЇВ. 29 травня. УНН. У вівторок, 29 травня, посли країн Євросоюзу від імені Ради ЄС схвалили угоду з Європейським Парламентом про новий пакет макрофінансової допомоги Україні. Про це йдеться в повідомленні на сайті блоку, передає УНН.

Додатковий 1 млрд євро у вигляді позики має покрити фінансові потреби України протягом двох з половиною років. Позики будуть підтримувати стабілізацію економіки та програму структурних реформ, доповнюючи ресурси, надані МВФ та іншими донорами, йдеться в заяві.

МВФ визначив дефіцит фінансування в розмірі 4,5 млрд дол. США на 2018 і 2019 роки, перейшовши за рамки фінансування, виділеного до теперішнього часу міжнародною спільнотою.

"Подальші виплати будуть обумовлені тим, що Україна поважатиме демократичні механізми та верховенство права та гарантує повагу до прав людини. Вони підлягатимуть економічній політиці та фінансовим умовам, зосереджуючи увагу на структурних реформах та надійних державних фінансах, включаючи терміни їх виконання. Умови будуть закладені в меморандумі про взаєморозуміння між Україною та Комісією", - йдеться в повідомленні.

Єврокомісія буде відповідати за виплату макроекономічної допомоги. Комісія та Європейська служба зовнішньої дії контролюватимуть виконання умов.

"Європарламент, Рада ЄС та Єврокомісія зробили спільну заяву "в світлі невиконаних умов та скасування третього траншу попередньої програми", - повідомлено на сайті.

Подальша макрофінансова допомога буде залежати від прогресу у запобіганні корупції, а також від прогресу програми МВФ, говориться в повідомленні. Меморандум про взаєморозуміння включатиме зобов'язання щодо посилення управління, адміністративних можливостей та інституційної структури для запобігання корупції.

Після кожної виплати Комісія публічно звітуватиме про виконання умов, зокрема щодо запобігання корупції.
Щодо подальших кроків, зазначається, що: "Європейський Парламент та Рада ЄС будуть покликані прийняти рішення без подальшого обговорення".

Нагадаємо, 9 березня Європейська комісія офіційно затвердила пропозицію щодо нової програми макрофінансової допомоги для України на суму до 1 млрд євро для підтримки економічної стабілізації та структурних реформ.

Українські Національні Новини

Політика