rada-planuye-dozvoliti-shtrafuvati-inozemtsiv-za-nevikonannya-rishen-pro-zaboronu-vyizdu-v-ukrayinu

Рада планує дозволити штрафувати іноземців за невиконання рішень про заборону в'їзду в Україну

 • 9721 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. Верховна Рада планує дозволити штрафувати іноземців за невиконання рішення про заборону в’їзду в Україну. Відповідний законопроект у першому читанні підтримали 235 народних депутатів, передає кореспондент УНН.

Законопроектом передбачається, що умисне невиконання іноземцем або особою без громадянства рішення уповноваженого державного органу про заборону в’їзду в Україну, – тягне за собою накладення штрафу від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Крім цього передбачається встановити штраф за порушення порядку в’їзду в район проведення АТО.

Передбачається, що порушення порядку в’їзду до району проведення антитерористичної операції або виїзду з нього вчинене поза контрольними пунктами в’їзду-виїзду – тягнуть за собою накладення штрафу від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ті самі дії, вчинені групою осіб або особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за незаконне перетинання або спробу перетинання державного кордону України, порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї або порушення, передбачене частиною першою цієї статті, – тягнуть за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, з початку 2017 року прикордонниками в аеропортах "Бориспіль" та "Жуляни" заборонено в'їзд на територію України більше 20 громадянам РФ.

Українські Національні Новини

Політика