rada-planuye-dozvoliti-pidpriyemstvam-opk-ne-splachuvati-borgi-pered-rosiyskimi-kompaniyami

Рада планує дозволити підприємствам ОПК не сплачувати борги перед російськими компаніями

 • 9479 переглядiв

КИЇВ. 22 травня. УНН. Верховна Рада планує дозволити підприємствам оборонно-промислового комплексу не сплачувати борги перед російськими компаніями. Відповідний законопроект у першому читанні підтримали 230 народних депутатів, передає кореспондент УНН.

Згідно до законопроекту, "підлягають зупиненню виконавчі провадження та заходи примусового виконання рішень щодо стягнення заборгованості з підприємства оборонно-промислового комплексу, які внесено до переліку об'єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави на користь юридичної особи держави-агресора та/або держави окупанта або юридичної особи з іноземними інвестиціями чи іноземного підприємства держави-агресора та/або держави окупанта".

Також пропонується заборонити порушувати справи про банкрутство підприємств оборонно-промислового комплексу, які включені до переліку об'єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, за заявами юридичної особи держави-агресора та/або держави окупанта або юридичної особи з іноземними інвестиціями чи іноземного підприємства держави-агресора та/або держави окупанта.

Як повідомляв УНН, у конгресі США запропонували санкції стосовно постачальників російського ОПК.

Українські Національні Новини

Політика