publichni-zakupivli-nazvano-naybilsh-oskarzhuvanikh-zamovnikiv-travnya

Публічні закупівлі: названо найбільш оскаржуваних замовників травня

 • 8206 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. Найбільш оскаржуваними замовниками у травні стали "Вінницяміськтеплоенерго", Міністерство оборони України та "Укрзалізниця". Про це повідомив на брифінгу голова АМКУ Юрій Терентьєв, передає кореспондент УНН.

"Найбільш оскаржуваними замовниками у травні стали КП Вінницької міськради "Вінницяміськтеплоенерго" – 30 скарг, Міністерство оборони України – 21 скарга, Філія "Центр забезпечення виробництва ПАТ "Укрзалізниця" – 18 скарг, Служба автомобільних доріг у Житомирській області – 8 скарг , КП Київської міськради "Бюро технічної інвентаризації" – 6 скарг", - сказав Терентьєв.

Як уточнив він, найбільш активними скаржниками були: ТОВ "Перший трубний завод", ПП "Полтавабудцентр", ТОВ "Завод сталевих профілів", ТОВ "Оптіма-фарм ЛТД", ТОВ "Торнадо".

За сферами економічної діяльності, за словами голови АМКУ, найчастіше скарги надходили щодо:
• медичного обладнання, фармацевтичної продукції та засобів гігієни – 9 скарг;будівельних робіт та поточного ремонту – 10 скарг;
• продуктів харчування, напоїв, тютюну та супутньої продукції – 8 скарг;
• конструкцій та конструкційних матеріалів; допоміжної будівельної продукції (крім електроапаратури) – 6 скарг;
• нафтопродуктів, паливо, електроенергії та інших джерел енергії – 5 скарг;
• електротехнічного устаткування, апаратури, обладнання та матеріалів; освітлювального устаткування – 5 скарг.

Як повідомляв УНН, кількість скарг, які отримав Антимонопольний комітет, щодо порушень законодавства у сфері публічних закупівель, у травні зросла на 30,5%, у порівнянні з травнем минулого року.

Українські Національні Новини

Економіка