prikarpattsi-vlashtuvali-miting-za-zaboronu-eksportu-lisu-kruglyaku

Прикарпатці влаштували мітинг за заборону експорту лісу-кругляку

 • 12772 переглядiв

ІВАНО-ФРАНКІВСЬК - КИЇВ. 2 грудня. УНН. Сьогодні близько сотні активістів та працівників деревообробної галузі мітингують під стінами обласної державної адміністрації Прикарпаття з вимогою заборонити експорт кругляку, повідомляє кореспондент УНН.

Мітингувальники вийшли з плакатами із написами: "Ліс гуцулам – експортерам дулю", "Ліс – не шоколад, на всіх не вистачить" та іншими. Окрім плакатів та закликів, учасники акції планують прийняти резолюції про недопустимість відновлення експорту лісу-кругляка, які направлять безпосередньо Президенту, голові Верховної Ради і Прем'єр-міністру України.

Нагадаємо, у квітні 2015 року Верховна Рада ухвалила закон, яким тимчасово заборонила експорт лісоматеріалів у необробленому вигляді. Із 1 листопада 2015 року це почало поширюватись на деревні породи, окрім сосни, а з 1 січня 2017 року мало би стосуватись і цієї хвойної породи.

Проте після заяви президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера про те, що Президент України Петро Порошенко пообіцяв законодавчим шляхом зупинити заборону на експорт лісу-кругляку, здійнялась хвиля дискусій, які переросли в акції протесту по всій Україні.

Українські Національні Новини

Суспільство