premier-ministr-ispanii-sanches-rozghliadaie-mozhlyvist-vidstavky-shchob-podumaty-pro-maibutnie

Прем'єр-міністр Іспанії Санчес розглядає можливість відставки, щоб "подумати" про майбутнє

 • 42139 переглядiв

Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес призупиняє виконання своїх державних обов'язків, щоб обміркувати, чи варто йому продовжувати очолювати уряд, чи піти у відставку на тлі звинувачень у корупції, висунутих проти його дружини.

Прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес заявив, що хоче піти з посади, аби "зупинитися та подумати", чи хоче він продовжувати займатися політикою. Санчес опублікував відкритий лист у соцмережі X, передає УНН.

Мені терміново потрібна відповідь на питання, чи варто мені (...) продовжувати очолювати уряд або відмовитися від цієї честі.

— йдеться в листі.

Деталі

Прем’єр пояснив, що розглядає можливість піти у відставку через напади, з якими він і його дружина зіткнулися в останні тижні.

52-річний Санчес заявив, що скасовує всі публічні виступи на найближчі кілька днів, щоб обміркувати ситуацію, і оголосить своє остаточне рішення в понеділок.

Чи все це того варте? Чесно кажучи, я не знаю.

 — поставив риторичне питання Санчес наприкінці свого листа.

Контекст

Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес зробив шокуючу заяву про відставку, після того, як раніше в середу іспанський суд заявив, що розпочинає попереднє розслідування щодо ймовірних злочинів його дружини Бегонії Гомес. Їй закидають звинуваченням у "зловживанні впливом" для ведення бізнесу й корупції, а саме "можливу торгівлю впливом з компаніями та установами, які згодом отримали великі контракти від адміністрації, яку очолює її чоловік".

Сенатор від ПП Хав’єр Марото, перший віцепрезидент верхньої палати, припускає, що Бегонья Гомес "використовувала" свій статус дружини глави уряду для власної вигоди, і мовляв, її законний чоловік був не в курсі.

З кожним днем ​​стає все більше причин, щоб бути очевидним, що дружина Санчеса використовує своє привілейоване становище для власної вигоди"

– заявив Марото.

Тетяна Салганік

Кримінал та НП