predstavnitstvo-prezidenta-v-ark-dityam-politvyazniv-vidadut-zakordonni-pasporti

Представництво Президента в АРК: дітям політв'язнів видадуть закордонні паспорти

 • 9307 переглядiв

КИЇВ. 20 серпня. УНН. До кінця серпня цього року діти політв’язнів отримають документи державного зразка, а саме свідоцтва про народження, закордонні паспорти й інші документи. Про це повідомив на прес-конференції перший заступник постійного представника Президента України в Автономній Республіці Крим Ізет Гданов, передає кореспондент УНН.

За інформацію Гданова, до представництва свого часу звернулася організація з Криму для того, щоб видати більше 100 дітям політв’язнів документи державного зразка.

"А це свідоцтво про народження, паспорт для виїзду за кордон тощо. На даний час можу сказати, що 6-7% залишилося для подачі в органи Державної міграційної служби. Решта вже отримали документи або на стадії отримання документів. Хочу сказати, що до кінця цього місця усі діти політв’язнів отримають документи державного зразка і ми будемо рухатися далі, щодо документування наших громадян", - сказав він.

Також Гданов розповів, що Державна міграційна служба України у Херсонській області має подвійне навантаження. Тобто, уточнив він, обслуговує громадян, які мешкають у Херсонській області, а також громадян з Криму. "Тому ми працюємо над тим, щоб було збільшено кількість ЦНАПів (у Херсоні – ред.)", - додав він.

Раніше у представництві Президента у Криму запропонували зупинити автобусне сполучення з РФ.

Українські Національні Новини

Політика